June 10, 2008

Kulit Popia Sira

Ada lebihan kulit popia, Bal pun sira pedas.sekejap je abis..hu.hu tukang buat pun tak puas makan. Sukatan utk sira ni tak di ukur dgn tepat coz Bal guna lada kering+ bawang blender yg memang Bal da siap blender if Bal nak masak,,asam pedas dan yg menggunakannya senang.

Bahan-bahan:

1 bungkus Kulit popia
di gulung lekatkan ngan air /telur utk gulungan dan gunting ..
kemudian goreng

1 senduk Lada kering + bawang besar+ bawang putih (blender)
1 sudu makan sos tiram
3 sudu makan sos cili
1 cawan air
sedikit asam
garam dan gula secukup rasa.

Cara:
ketepikan kulit popia yg siap di goreng.
Tumiskan kan bahan blender..
masukkan gula..garam,sos cili, sos tiram,air, asam
biarkan air agak kering dan cantik warna masukkan kulit popia.





0 comments: