Ada lebihan kulit popia, Bal pun sira pedas.sekejap je abis..hu.hu tukang buat pun tak puas makan. Sukatan utk sira ni tak di ukur dgn tepat coz Bal guna lada kering+ bawang blender yg memang Bal da siap blender if Bal nak masak,,asam pedas dan yg menggunakannya senang.
Bahan-bahan:
1 bungkus Kulit popia
di gulung lekatkan ngan air /telur utk gulungan dan gunting ..
kemudian goreng
1 senduk Lada kering + bawang besar+ bawang putih (blender)
1 sudu makan sos tiram
3 sudu makan sos cili
1 cawan air
sedikit asam
garam dan gula secukup rasa.
Cara:
ketepikan kulit popia yg siap di goreng.
Tumiskan kan bahan blender..
masukkan gula..garam,sos cili, sos tiram,air, asam
biarkan air agak kering dan cantik warna masukkan kulit popia.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment