August 19, 2008
Brownies
Bal buat brownies ni lebihan dr coklat bal buat topping cake coklat , Nak makan ngan roti gitu tak lalu..Resepi ni Mail dr Ahli R-net..yg ini Bal buat ikut bahan ada kat rumah. Kalu nak ikut semua bahan memang kadang2 membantutkan semangat nak buat.So apa yg ada ..
Chocolate Brownie
sumber: Women's Weekly Bestfood desserts
150g butter, chopped
300g dark eating chocolate (200g yg da bercampur susu dan mentega)
1 1/2 cawan (330g) firmly packed brown sugar (315g ni pun rasa manis lagi)
4 eggs, lightly beaten (telur tinggal 2 biji je)
1 cawan (150g) tepung biasa
1/2 cawan (120g) sour cream ( x de kat rumah ni)
1/2 cup (75g) toasted hazelnuts, chopped coarsely ( x letak)
* Bal tambah 75Gm coco powder
1. Panaskan oven 180 - 190 C. Grease 20cm x 30 cm pan, alas dan grease base dan tepi.
2. Cairkan chocolate & butter - small saucepan atau double-boil. Alihkan ke bowl.
3. Gaulkan gula dan telur ke chocolate tadi, lepas tu tepung, sour cream and hazelnuts.
4. Tuang dan ratakan di pan. Bakar selama 30 minit. Sejukkan di pan. Potong kepada 16 pieces
P/s: Bal x de loyang saiz tu guna 9" x 9" x 1"
Pengkritik Bal kata lbh sedap dr yg guna mix kat tmpat keja dia.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment